Sensi

logo Sensi

Wat niet in het lichaam thuishoort – eruit halen
Wat te kort is – aanvullen
Behandelen zodat balans ontstaat

Therapie inhoudelijk:
Sensitherapie bestaat uit diverse therapievormen en gaat er vanuit dat alle klachten die wij hebben, zowel geestelijk als lichamelijk, zijn ontstaan uit een verstoring van de aura ofwel het energetisch lichaam. Deze kunnen veroorzaakt zijn door bijvoorbeeld negatieve gebeurtenissen, angsten, emoties, trauma’s maar ook door onbewust overgenomen angsten van onze ouders; thema’s die soms generaties lang blijven spelen. De behandeling kan bestaan uit een of meerdere alternatieve therapieën die op dat moment nodig zijn.

Voor wie
Een ieder die lichamelijk of psychische klachten heeft, maar ook bijvoorbeeld “gedragsproblemen”. Een groot aantal kinderen en volwassenen heeft last van overgevoeligheden voor voeding, indrukken uit de omgeving, enz. Denk hierbij naast allerlei lichamelijke of psychische, vaak onverklaarbare, klachten ook aan Autisme, ADHD, HSP of Nieuwetijdskinderen. Sensitherapie is gericht op de vragen van deze tijd.

De behandeling duurt 1 uur per consult; afhankelijk van wat er onderweg tijdens de behandeling zich voordoet. Gemiddeld zijn er in totaal 2-4 behandelingen nodig per persoon. Tijdens de behandeling meet ik je uit met een “bio-sensor”. Het streven is naar zo groot mogelijk effect in zo weinig mogelijke behandelingen! Het is een mens-  en vooral ook kind- vriendelijke behandelmethode. Een korte omschrijving van de diverse behandeltherapieën volgt hieronder.

Sensitherapie behandelt de hele mens en niet (alleen) zijn ziekte

Drukpunt-massage
Ons lichaam is net een boek wat je kunt lezen. Op het lichaam zitten bepaalde meridiaanpunten. Wanneer deze pijnlijk zijn bij aanraking met lichte druk dan kan er gekeken worden welk thema hier achter ligt. Vaak is het zo dat de pijn door bewustwording kan verminderen.

Holistic Pulsing
Wanneer er in het lichaam blokkades zitten, kunnen deze door een massage (over de kleren heen!) of door wiegen of zacht schudden, worden losgemaakt en kan de energie weer door ons lichaam stromen.

EFT (Emotional Freedom Techniques)
Onder het uitspreken van een kort zinnetje dat de kern van het probleem (bijvoorbeeld angst, fobie, schuldgevoel, dwangmatige gedachte) samenvat, worden op bepaalde punten op de handen, het gezicht en het bovenlichaam zachte tikjes gegeven om zo vastzittende emoties los te maken zodat er balans voor in de plaats mag komen. Ik ben op dit moment bezig met de opleiding en heb deel 1 en 2 er al opzitten.

Edelsteentherapie
Op je gevoel zoek je zelf verschillende edelstenen uit die op je lichaam gelegd worden. Edelstenen kunnen heel diep doorwerken op onze diepere emotionele laag. Ook kan ik tijdens het protocol uitmeten welke steen je kunt dragen of ‘s nachts onder je kussen kunt leggen, als een soort bescherming zodat je dichter bij jezelf kunt blijven.

Voetreflexologie
De voeten zijn een afdruk van ons hele lichaam. Mocht het testen met de biosensor uitwijzen dat voetreflex nodig is, dan kan dit bestaan uit het licht aandrukken van diverse drukpunten op en onder de voet of een massage om bijvoorbeeld spanning weg te laten vloeien.

Edelsteenremedies en Voedingssupplementen, Orthomoleculair en diëten
Vaak zijn er naast de diverse behandelingen middelen nodig om het proces wat in je begonnen is te ondersteunen zodat de effectiviteit groter is. Het lichaam kan ook vol zitten met giftige stoffen (tgv inentingen, voeding enz.) en door middel van diverse middelen en diëten kan het lichaam ook de mogelijkheid krijgen om te ontgiften zodat de balans hersteld kan worden. Ook kan sprake zijn van een tekort aan bepaalde stoffen en is er aanvulling nodig.

Voor welke klachten is sensi-therapie:

* Overgevoeligheid in de vorm van ADHD, Autisme, HSP, Nieuwetijdskinderen e.d.

* Chronische lichamelijke klachten

* Vermoeidheid, Burn-out

* Depressiviteit

* Emotionele spanningen (angsten, piekeren, woede-aanvallen)

* Traumaverwerking na bijvoorbeeld seksueel misbruik of slechte jeugd

* Rouwverwerking

* Scheidingverwerking

* ( Gedrags) problemen met een kind (bv. huil baby, bedplassen, zeer verlegen kind)

* Slaapproblemen

* Verslavingen, gevangen zitten in jezelf en geen verbinding met je hart en ziel

* Migraine en andere hoofdpijn klachten

* Allergieën, eczeem, jeuk

* Zelfvertrouwen, angsten, niet lekker in je vel zitten

* Fobieën

Betaalbaarheid:
Door de veelheid van technieken, methoden en middelen is Sensi uiterst effectief gebleken in de praktijk. Omdat er slechts een korte serie behandelingen nodig is, meestal tussen de een en drie, ben je snel weer van me af en sta je zonder hoge kosten weer op eigen benen. Mijn niet te hoge tarief in combinatie met een korte behandelduur zorgt voor een kostenplaatje dat bijna altijd goedkoper is dan andere therapievormen die wel worden vergoed. Na 1 uur een behandeling te ervaren voel je al verlicht en weet je je levenspad, ik doe een combi van alles wat je leest en wat nodig is op dat moment.

Kosten van een consult inclusief voorwerk bedragen:

€ 75,- per uur.

Ik werk met een combi van alles wat ik doe en alles wat binnen mag komen, je gaat in ieder geval verlicht, in rust en wijzer de deur uit.

Tijdens een sessie kan het zijn dat er een remedie voorgeschreven wordt welke ik dan moet bestellen. De kosten hiervan bedragen € 14,- per remedie. Ook kan het zijn dat je aanvullende middelen (orthomoleculair) nodig hebt. Deze kun je bij een reformwinkel kopen.

* De kosten dienen na elke behandeling contant te worden betaald. Ik heb geen pinautomaat. Of per tikkie..

Vergoedingen:
Behandelingen worden niet vergoed door de verzekeraars.

* Ik adviseer wel bij klachten altijd een (huis)arts te bezoeken, daar ik geen medicus ben. Ik tracht, waar mogelijk, samen te werken met de reguliere gezondheidssector.

Voorbeeld van een Sensi behandeling die graag anoniem wil blijven:

Mijn ervaring met Claudia.
Ik ben een meisje van 16 jaar en heb nu 2 jaar een paniekstoornis. Vanaf het begin heb ik geprobeerd om er vanaf te komen. Ik maakte steeds kleine stappen maar het bleef een probleem. Mijn moeder had me al eens verteld over Claudia. In het begin wilde ik er niet heen, omdat ik niet wist wat ze deed en ik eerst de dingen waar ik mee bezig was wou afmaken. Een hele tijd later stelde mijn moeder het nog eens voor en zei dat het niet zweverig of eng was. Het leek mij toch wel een goed idee en ze maakte een afspraak.
Mijn eerste afspraak was snel gepland en ik maakte kennis met Claudia. Ze is aardig en heel gewoon. Ze legde uit wat ze ging doen zonder dat ik mijn verhaal weer hoefde te vertellen.
Tijdens de afspraken heeft ze mij door gemeten met de bio-sensor, hier hoef je zelf niks voor te doen. Hier kwamen een aantal dingen uit die Claudia kon doen. Ze heeft mij geholpen met edelstenen leggen, een drukpuntmassage, reiki en ze heeft druppeltjes voorgeschreven. Voordat ik hier kwam heeft niks homeopathisch geholpen, maar bij deze druppels voelde ik na een paar dagen al verbetering. Ik durfde dingen die ik eerst niet deed. Na de eerste behandeling had ik even een terugval maar dat kan erbij horen, maar dat ging heel snel weer goed. In totaal heb ik 3 afspraken met haar gehad en het heeft mij goed geholpen.

En nog een tevreden moeder:

Sensi therapie werkt super bij ADHD mijn Chloe is een stuk rustiger en tevredener geworden. Dankjewel Claudia Hermsen topper xx