Retraite

De volgende 2 Retraites die ik weer geef In Ubbergen bij de Refter met als thema: inzichten en rust word: 3, 4 en 5 september (lees bij de agenda punt).

Jongeren (tussen de 17 en 21 jaar) Retraite voor inzichten en bewustwording: 2 dagen afzonderen van de buitenwereld op 30 en 31 oktober 2021

Thema:

 • Bewustwording
 • Numerologie (wat is mijn doel in het leven)
 • Verbinding met jezelf
 • Mediteren en kaartlegging
 • Onthaasten, ontdekken, bewegen en genieten.
 • Met veel humor.

Wat gaan we doen:

 • Dreamtime concert gegeven door Paul Mollen en Huib Beerda. Het is een innerlijke klankreis, we gaan dan heerlijk liggend luisteren op een zachte ondergrond naar klanken van akoestische wereldmuziek-instrumenten zoal: trommels, klankschalen, didgeridoo’s en mondharpen ondersteunend door zang. Heerlijk ontspannend..
 • Numerologie workshop gegeven door Gerrit Janssen uit Doetinchem.
 • Mediteren / mindfulness en inzichtkaarten.
 • Hoe krijg ik negatieve gevoelens / angsten omgezet in positieve gedachten? Hoe maak ik een verbinding met mezelf. Hoe ga ik uit mijn comfortzone!
 • Lekker gezond biologisch en vegetarisch eten en drinken
 • Genieten en jezelf herontdekken
 • Kampvuur met muziek

De relatie die je hebt met jezelf is de belangrijkste in je leven. Hoe jij je verhoudt tot jezelf en in welke mate je ego patronen kunt doorzien en loslaten, bepaalt de kwaliteit van je relatie met jezelf én de mensen om je heen. En als je nog verder uitzoomt bepaalt het hoe wij ons tot elkaar verhouden in het dagelijkse leven op werk, op straat, bij een sportclub, op school. Zo vormen we samen de maatschappij, de wereld. Hier en nu.

Verbinding met jezelf, de mensen om heen, je gezin, je werk/ school en de wereld.

Wij, Jahde Dunkes en ik gaan met jou aan de slag samen met 9 andere in een veilige sfeer, zonder alcohol, geen drugs en de telefoon alleen op je kamer gebruiken. Durf jij het aan om jezelf te gaan ontdekken in 2 dagen?

Kosten zijn 195 euro voor 2 dagen incl. slapen, eten en drinken en nog veel meer…

Retraite in Glastonbury Engeland: (deze onder voorbehoud vanwege Corona, word 22, 23, 24 en 25 april 2022) deze retraite die ik samen geef met Natascha Hanegraaf. Dan gaan we met een kleine groep van 8 personen naar het magisch Glastonbury in Engeland. Maak kennis met 1 van deze magische plekken op deze aardbol.

Met al je zintuigen!

Wij laten je met al je zintuigen kennis maken met Glastonbury. Je oren worden deelgenoot van eeuwenoude mythische verhalen die zich hier hebben afgespeeld. Ooit stond hier het grootste klooster van Engeland, dat koning Hendrik VIII in de 16e eeuw volledig weg liet vagen. Maar ook het graf van koning Arthur en een boom geplant door Josef van Arimetea, oom en verzorger van Jezus van Nazareth, vind je hier terug. Glastonbury ademt geschiedenis.

Zie en ruik ook de schitterende tuinen van Chalice Wells, met haar rode waterstroom diep uit Middenaarde en haar geheimzinnige vrouwelijke bron. We beklimmen met elkaar de Tor, magische berg en symbool voor Glastonbury. Een plek waarvan men zegt dat er binnenin de heuvel nog steeds allerlei wezens leven die wij niet met het blote oog kunnen zien, maar die er wel degelijk zijn. Die mysterieuze energie in al je zintuigen voelen, is een bijzondere en transformerende ervaring.

En waar overnachten we?

We logeren in Shekinashram, één van de meest bijzondere locaties van Glastonbury. Vanuit ons raam kijken we uit op de magische Tor. Ook de ashram zelf is betoverend, met prachtige ruimtes die ingericht zijn met respect voor mens en dier. ’s Ochtend genieten we hier van een heerlijk vegetarisch ontbijt en ‘s middags van een voedzame lunch. Tussendoor is voldoende ruimte om je te ontspannen.

Heel bijzonder is dat we ook de speciale tempelruimte van de ashram tot onze beschikking hebben. Hier starten we de dag met een gezamenlijke meditatie maar is ook ruimte voor energetische sessies en behandelingen. Ook kun je jezelf hier terugtrekken als je behoefte hebt aan contemplatie en overdenking. Voor alle informatie kun je me mailen? Nog 4 plekken te gaan!

De volgende datums voor de retraites zijn: 25, 26 en 27 maart, 20, 21 en 22 mei en 2, 3 en 4 september 2022!