Retraites 2023

Met al je zintuigen!

Retraite in Glastonbury Engeland: 22, 21, 22 en 23 april 2023 Deze retraite die ik samen geef met Natascha Hanegraaf. Dan gaan we met een kleine groep van 8 personen naar het magisch Glastonbury in Engeland. Maak kennis met 1 van deze magische plekken op deze aardbol.

Wij laten je met al je zintuigen kennis maken met Glastonbury. Je oren worden deelgenoot van eeuwenoude mythische verhalen die zich hier hebben afgespeeld. Ooit stond hier het grootste klooster van Engeland, dat koning Hendrik VIII in de 16e eeuw volledig weg liet vagen. Maar ook het graf van koning Arthur en een boom geplant door Josef van Arimetea, oom en verzorger van Jezus van Nazareth, vind je hier terug. Glastonbury ademt geschiedenis.

Zie en ruik ook de schitterende tuinen van Chalice Wells, met haar rode waterstroom diep uit Middenaarde en haar geheimzinnige vrouwelijke bron. We beklimmen met elkaar de Tor, magische berg en symbool voor Glastonbury. Een plek waarvan men zegt dat er binnenin de heuvel nog steeds allerlei wezens leven die wij niet met het blote oog kunnen zien, maar die er wel degelijk zijn. Die mysterieuze energie in al je zintuigen voelen, is een bijzondere en transformerende ervaring.

En waar overnachten we?

We logeren in Shekinashram, één van de meest bijzondere locaties van Glastonbury. Vanuit ons raam kijken we uit op de magische Tor. Ook de ashram zelf is betoverend, met prachtige ruimtes die ingericht zijn met respect voor mens en dier. ’s Ochtend genieten we hier van een heerlijk vegetarisch ontbijt en ‘s middags van een voedzame lunch. Tussendoor is voldoende ruimte om je te ontspannen.

Heel bijzonder is dat we ook de speciale tempelruimte van de ashram tot onze beschikking hebben. Hier starten we de dag met een gezamenlijke meditatie maar is ook ruimte voor energetische sessies en behandelingen. Ook kun je jezelf hier terugtrekken als je behoefte hebt aan contemplatie en overdenking. Voor alle informatie kun je me mailen? Nog 4 plekken te gaan!

Prijs voor deze 4 dagen, 3 nachten is nog onzeker vanwege dat we nog mogen boeken…..

_________________________________________________________________________

Retraite inzichten en rust: 3 dagen afzonderen van de buitenwereld op 20, 21 en 22 mei 2022

Dit weekend staat alles in het teken van je balans herstellen, je reis van jou levenspad!

Thema:

 • Door meer rust te nemen kom je dichterbij jezelf
 • Hoe kun je jou balans gaan vinden?
 • Bewustwordingen en inzichten.
 • Hoe werk je met energieën?
 • Kun jij jou batterij niet meer opladen? Dit weekend wel!
 • Innerlijke rust met jouw innerlijke reis.
 • Onthaasten, ontdekken, dansen en genieten.
 • Met veel humor.

Wat gaan we doen:

 • Dreamtime concert gegeven door Paul Mollen en Huib Beerda. Het is een innerlijke klankreis, we gaan dan heerlijk liggend luisteren op een zachte ondergrond naar klanken van akoestische wereldmuziek-instrumenten zoal: trommels, klankschalen, didgeridoo’s en mondharpen ondersteunend door zang. Heerlijk ontspannend..
 • Leren pendelen gegeven door Hans Kos (www.kostherapie.nl)
 • Mediteren / mindfulness
 • Medicijnwiel (krachtig instrument om balans te herstellen)
 • Workshop energie voelen, wat kunnen we zelf doen, sjamanisme en Maya’s, gegeven door Hans Kos.
 • Afstemming gegeven door Dorien Hoogerheide (www.berichtenvanboven.nl)
 • Flinke boswandeling
 • Gezelligheid met een 1 avondje borrelen / fris en medicijnwiel ritueel bij het kampvuur.
 • Yoga gegeven door Dorien
 • Lekker gezond biologisch en vegetarisch eten en drinken
 • Genieten en jezelf herontdekken en zeker onthaasten.
 • Rust en stilte…..

Als mens word je constant geconfronteerd met zaken die je innerlijke balans verstoren. Dat kunnen kleine dingen zijn, maar het kunnen ook grote dingen zijn die echt een impact hebben op je leven en hoe je je leven vormgeeft. Een groot probleem waar de moderne mens mee wordt geconfronteerd is haast. De uren in een dag zijn niet toereikend om de taken te voltooien. We worden daardoor constant vooruit gejaagd. Je voorkomt daarmee dat je gebruik kunt maken van een zogenaamde feedback loop. Dat betekent dat je de ervaringen van de dag niet kunt evalueren door even stil te staan bij wat je die dag hebt gedaan en meegemaakt, want je moet direct weer verder. Je kunt de ervaringen dus niet gebruiken om jezelf te ontwikkelen. Je kunt geen feedback geven na een handeling. De blik die alleen maar op de toekomst is gericht en vooruit blikt, zorgt ervoor dat een mens minder goed van het moment kan genieten en dus ook geen lering trekt uit het verleden. We spreken wel eens over mensen met veel ervaring, maar die ervaring is betekenisloos als die niet is geïntegreerd in het bewustzijn van de mens. Als er niets mee gebeurt, dan zijn het gewoon willekeurige registraties van gebeurtenissen. Als je niet af en toe stil staat, dan verlies je steeds meer de balans. Je bent als een persoon die voorover valt en probeert zijn of haar balans te bewaren door verder te lopen. je voorkomt zo dat je direct valt, maar je huppelt steeds sneller en met steeds minder balans verder, totdat je uiteindelijk alsnog valt of door iemand wordt opgevangen. 

Deze retraite gaan we alle aandacht geven om jezelf in balans te zetten. Mooie inzichten, hoe kun je werken met energie…

Een combi van inzichten, opdrachten doen, rust pakken, wandelen, yogha, mediteren, gezelligheid en verbinding met elkaar in liefde.

De mensen die elk jaar terug komen zitten meestal in deze groep en als je erbij aansluit heb je gelijk een warm gevoel van verbinding. Om dit samen met Carmen mijn rechterhand, zo positief, lief, gek en vooral mooi mens van binnen en van buiten voelt het voor mij compleet en word het weer een gigantisch fijn weekend. Wil jij er ook bij zijn, mail of bel me voor meer info…

Kosten zijn € 475.00 euro en dat is incl. Toeristenbelasting, 21 % BTW, slapen, eten en drinken, alle trainingen, workshops, materialen en beddengoed excl. de alcohol die je daar kunt kopen! Bij de aparte slaapkamer betaal je 25 extra…

Het is vrijdag van 13.30 uur tot zondag 18.00 uur.

Gegevens van de organisatie:

Claudia Hermsen

www.ikinnerlijkekracht.nl en info@ikinnerlijkekracht.nl

06-36173327

En van mijn rechterhand:

Carmen Zimmerman 0653337092 www.denieuwejij.nl.

_______________________________________________________________________

De eerste 2 weken van september ga ik weer met Jo Suijkerbuijk mee naar Ibiza in een prachtige grote luxe villa hoog inde bergen om de zorg te doen voor een groep van 15 personen die de retraite daar gaan bijwonen. De eerste week gaat Carmen Zimmerman mee en is de groep vol en de tweede week ben ik samen met Raoul de rechterhand van Jo en ook deze groep is vol. Opgeven voor 2023 is al mogelijk….