Reiki

een vorm van natuurlijk genezing


Wat is reiki?
Het Japanse woord Reiki betekent letterlijk “Kracht van de Zon”, maar in het dagelijks gebruik spreken we liever over “Universele Levensenergie”. Met deze levensenergie wordt dan die energie bedoeld die voor elk levend organisme – mensen, dieren en planten – van essentieel belang is om te kunnen leven, groeien en herstellen van ziekte. Een verstoring in deze levensenergie heeft directe gevolgen op je welzijn en gezondheid.

Sinds 2013 ben ik mediamieke Reikimaster geworden en dat betekent:
Het invoelend vermogen wordt dieper, het verbinden met je persoonlijke gids op healing gebied is een belangrijke stap. Door deze verbinding krijgt men toegang tot een versterkende, meer specifieke vorm van healing en een onvoorwaardelijk informatiebron.

Als een van de vele natuurlijk geneeswijzen onderscheidt Reiki zich van andere door de eenvoud in de toepassing ervan. In een tijdsbestek van een paar dagen leer je als cursist deze energie via je handen over te brengen op jezelf en op anderen. En vaak zul je al direct tijdens de cursus in je handen gewaarworden dat de stromende energie zich doet voelen in de vorm van tintelingen of warmte.

Wat doet Reiki?
Het is een methode om jezelf en anderen energie te geven die door het lichaam en je ziel gebruikt wordt om te verbeteren. Deze energie is dezelfde energie waardoor jij en alles wat leeft, blijft leven. Reiki helpt lichaam en geest ZICHZELF te genezen!

Reiki werkt op verschillende niveaus van ons menszijn, te weten fysiek, psychisch/mentaal en spiritueel. Het werkt op de gehele mens in. Vaak merken wij dat door het werken met de Reiki, de energie dieper in zichzelf komt en zaken als gevoel en intuïtie een belangrijkere rol in het dagelijkse leven gaan spelen. Ik werk als mediamiek, een invoelend vermogen, dus we gaan met een lijntje naar de spirit toe. Je persoonlijke gids gaat je helpen met healen en informatie.

De Reiki-energie is ‘intelligent’ en bepaalt zelf wanneer en wat er in lichaam of geest gebeurt en komt altijd ten goede van de ontvangende partij. Het kan dus best gebeuren dat bijvoorbeeld, eerst je maag van streek raakt voordat je hoofdpijn verdwijnt.
Het heeft nooit negatieve gevolgen, de noodzakelijke gevolgen van de behandeling zijn altijd van korte duur.

De hoeveelheid energie die stroomt is afhankelijk van het niveau van de ‘Reiki-gever’ en de ontvankelijkheid van de ontvanger. Je moet ook altijd vragen aan de ontvanger of hij het wel wil ontvangen, anders gebeurt het niet (is bij Reiki II voor op afstand).

Een inwijding in Reiki is voor het leven. Ook als je een tijd niet bewust actief bent met Reiki is het voldoende om weer je handen bewust neer te leggen om het fenomeen weer op te starten en zijn werk te laten doen.

Wat is en kan Reiki NIET
Het is geen medicijn in de zin van de westerse geneeskunst. Reiki helpt het lichaam op haar manier beter te worden. Net zoals dat in de homeopathie het geval is. Het verschil met de homeopathie is dat er slechts ÉÉN recept is en dat is Reiki geven en ontvangen zodat je op een natuurlijke manier weer jezelf wordt.

Reiki kan niet gestuurd worden door degene die het geeft en kan je dus geestelijk niet manipuleren; noch ten goede, noch ten kwade. Alles wat gebeurt, is de wil van het lichaam en de geest. Je bent een doorgeefluik als je Reiki geeft.

Reiki is geen religie, cultus of geloofssysteem. Het heeft niets te maken met occultisme of spiritisme. Ook is het geen vorm van suggestie of hypnose.

Het is beslist geen vervanging van de reguliere geneeskunde, wel een prachtige aanvulling daarop, evenals op andere additieve geneeswijzen.

Hoe kan je het leren
Reiki is door iedereen te leren. Je kunt het leren bij een Reiki-master die je hierin inwijdt en je leert hoe je jezelf en anderen Reiki kunt geven. Alleen al de wens om het toe te laten is voldoende. En daarmee geven we meteen aan wat ons zo aanspreekt in het werken met Reiki. Want wat is mooier dan deze helende energie toe te kunnen passen op jezelf en je directe omgeving in tijden dat daar sterk behoefte aan is? Kennen we niet allemaal de situatie uit ons dagelijks leven waarin we ons machteloos voelden op momenten waarop een naaste van ons iets overkwam en wij geen mogelijkheden hadden om te helpen? Met Reiki beschik je over een middel om direct hulp te kunnen bieden in die gevallen waarin je je daartoe geroepen voelt.

Waar komt Reiki vandaan
Het genezen met de handen door middel van energieoverbrenging heeft altijd al bestaan. Reiki als natuurlijke geneeswijze is omstreeks 1900 herontdekt door dr. Mikao Usui, een geestelijke die als docent werkte aan de Doshisha Universiteit in Kyoto, Japan. Dr. Usui heeft vervolgens Reiki verder uitgedragen.

Wat is een inwijding
Een inwijding is een ritueel dat uitgevoerd wordt door de Reiki-Master om je een
Reiki-kanaal te maken. Tijdens dit ritueel worden je energiekanalen geopend zodat de energie vanuit de kosmos door jou heen kan stromen. Een inwijding is altijd voor de rest van je leven, als je eenmaal Reiki bezit, zal het niet meer verdwijnen. Het kan alleen maar “minder” worden als je het zelden gebruikt, maar verdwijnen nooit!

Reiki 1
Bij de inwijding van Reiki 1 wordt het kanaal waardoor de Universele Levensenergie stroomt geopend. Dit kanaal zal dan ook de rest van je leven open blijven. Met de eerste graad kun je al jezelf helen, maar je kunt ook andere Reiki geven. Mijn advies zal altijd zijn, doe eerst ervaring op met jezelf en als je er klaar voor bent kun je ook andere helpen. Hoe meer je oefent hoe meer zelfvertrouwen je erin krijgt.

Opzet Reiki I-cursus Tera-Mai:
Tijdens de eerstegraads Reiki cursus (Reiki I) word je in staat gesteld om Reiki energie vrijelijk te ontvangen: eenmaal hierop ingesteld, blijf je voor deze energie altijd een open kanaal.

Je leert Reiki toe te passen met gebruikmaking van diverse handposities. Tijdens de cursus oefenen we uitgebreid met elkaar: liggend en zittend. De Reiki I-cursus is een afgerond geheel. Aan het eind van de cursus ben je goed in staat om Reiki op jezelf toe te passen en op anderen.

De Reiki I-cursus bestaat uit 2 avonden van ieder 3 uur. Of in 1 dag dus 2 dagdelen.  Een groep is niet groter dan 6 personen. De bijdrage voor deze cursus bedraagt € 125,- incl. cursusboek, koffie/thee/water en iets lekkers.

De cursus word gegeven op locatie.

Reiki 2
Bij de inwijding van Reiki 2 wordt zowel de kracht van Reiki vergroot als de hoeveelheid energie die door je handen stroomt. Reiki 2 werkt sterk door op het mentale niveau en doe je echt voor jezelf; voor je persoonlijke ontwikkeling. Je voelt zelf aan wanneer je er klaar voor bent om Reiki 2 te gaan doen. Reiki 2 maakt het ook mogelijk om Reiki te geven op afstand. Daarnaast kun je nu ook Reiki geven aan gebeurtenissen uit het heden en het verleden. Enkele voorbeelden hiervan zijn: zenuwen voor examens/presentaties en gevoelens over bepaalde gebeurtenissen. Als je nog trauma’s te verwerken hebt vanuit je verleden komt het los en ga je de verwerking aan. Je wordt krachtiger.

Reiki II mag je pas volgen 3 maanden nadat je Reiki I hebt gevolgd. Anders kan het te heftig worden.

De Reiki II-cursus bestaat uit 2 avonden van ieder 3 uur. Of 1 dag met 2 dagdelen .Een groep is niet groter dan 6 personen. De bijdrage voor deze cursus bedraagt € 245,- incl. cursusboek, koffie/thee/water en iets lekkers.

De cursus word gegeven op locatie.

Reiki III
Bij de inwijding van Reiki II wordt de kracht van Reiki vergroot. Bij de inwijding van Reiki III wordt deze kracht wederom vergroot. Daarnaast kun je nu ook anderen inwijden in de 4 Reiki-niveaus. Je krijgt tijdens de inwijding toegang tot het “Master-symbool”. Je bent dan Reiki-master!

Reiki III kun je in 2 etappes halen en zeker 9 maanden er tussen zitten met veel oefenen en ik voel aan wanneer je het kan behalen. Bij Reiki 3A ben je voorledig ingewijd maar mag en kan je nog geen les geven en bij Reiki 3B mag je zelf mensen gaan inwijden en krijg je alle tools mee. Kosten zijn € 190.00 per onderdeel en doe je alles tegelijk dan kost het € 360.00 en daar zitten alle boeken erbij in.

Wist jij dat je met je gedachten en aandachtoefeningen invloed kan uitoefenen op je brein? Ook dat pas ik toe bij de reiki cursus en/of oefenavonden.

Na de cursus word er elke maand een oefenavond georganiseerd zodat je met elkaar kunt oefenen. Elke keer weer een nieuwe meditatie en ervaringen delen zodat je het ook blijft beoefenen. Het kost dan €15.00 per keer incl. koffie/thee/water en wat lekkers.

Hieronder zie je een paar foto’s van de oefenavonden

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA        imagesCACEHB91